SPECIALIST IN SCHROEVEN EN ACCESSOIRES VOOR PROFESSIONALS
starblock®
Facebook-starblock Instagram-starblock Youtube-starblock Linkedin-starblock
Contact
2000x280-header-generique-chantier
Parketschroef
Starblock > Parketschroef

Parketschroef

 

De Starblock® parketschroef met verzonken kop zorgt voor een nette afwerking van uw parket vloer.

Lees meer

vis-parquet-tete-reduite-gammes-starblock Parket schroef
Parket schroef - Verzonken kop met inkeping – TX Verzinkt staal

Geschikt voor alle soorten onbewerkte houten vloeren: klassieke houtsoorten (eiken, beuken of kastanje) of exotisch (teak, wengé, bamboe), Starblock® professionele schroeven bieden een perfecte esthetische afwerking en besparen installatietijd.

Ontdek het assortiment verzinkte stalen parketschroeven met een gereduceerde Torx®-kop waarmee u uw houten vloer binnenshuis kunt installeren.

 

Waarom een parketschroef gebruiken?

 

Of het nu gaat om een woonkamer of een eetkamer, massief houten vloeren zijn de ideale vloer voor ruimtes met die veel worden gebruikt. Robuuste en kwalitatieve parketvloeren hebben, mits goed onderhouden, een levensduur van meer dan een halve eeuw.

Pas op, hout is een levend materiaal dat gedurende zijn hele levensduur beweegt, dus een slechte fixatie zal ervoor zorgen dat het vervormt. De installatie door middel van schroeven van professionele kwaliteit zal de duurzaamheid ervan in de loop van de tijd bevorderen.

Hoewel massief houten vloeren vroeger systematisch werden genageld, is schroeven tegenwoordig het beste bevestigingsalternatief. De Torx® Starblock® parketschroeven van verzinkt staal voor parketvloeren voldoen aan de eis van stevigheid. De Starblock® parketschroef met verzonken kop voldoet aan de normen voor bouwproducten: CE en EN 14592.

Deze Europese norm EN 14592 specificeert de eisen en testmethoden voor materialen, geometrie, sterkte, stijfheid en duurzaamheidsaspecten (d.w.z. corrosiebescherming) van deuvelvormige bevestigingsmiddelen voor gebruik in dragende houtconstructies.

 

Voordelen van de Starblock® parketschroef met verzonken kop

 

De Starblock® parketschroeven met verzonken kop bieden een onzichtbare bevestiging en verminderen ook het risico op splijten van het hout dankzij de gekartelde punt.

Tijdens de installatie zorgt de verzinkte stalen parketschroef van Starblock® ervoor dat de punt in de schroevendraaier uitstekend vastzit dankzij de extra diepe bit-indruk. De installatie wordt gemakkelijker gemaakt dankzij de inkepingen onder de kop van de schroef, waardoor deze zelf-frezend is voor een perfecte bevestiging in de vloer. De diepe schroefdraad zorgt voor een hoge uittrekweerstand.

Starblock®-vloeren Schroef met gereduceerde kop voor een discrete afwerking

 

Voor een nette montage tussen de groef en de tand van het parket kiest u voor de schroeven van professionals. De Starblock® parketschroef is sneller te plaatsen en te verwijderen dan een spijker.

De installatie van parket is eenvoudig: plaats gewoon de schroef onder een hoek van 45°, zijwaarts, in de tong. Het gebruik van de parketschroef is essentieel omdat de verzonken schroefkop volledig in het hout gaat en zo de installatie van de volgende houten plank mogelijk maakt. Dankzij de gedeeltelijke schroefdraad zijn de houten planken stevig aan elkaar bevestigd.

De Starblock® parketschroef is verkrijgbaar in 3 schroefmaten met een diameter van 3,5mm en een lengte van 30mm tot 55mm en wordt geleverd in een doos van 250 stuks met schenktuit.